Jan Jutten werkte van 1973 tot 2000 in het basisonderwijs, als leerkracht en als schoolleider. Tijdens de schoolleidersopleiding maakte hij kennis met het concept van de lerende organisatie. Hij studeerde onderwijskunde en volgde trainingen bij Senge, Fullan, Scharmer, Kim en Wheatley. Hij werkte bij de OBD in Limburg en richtte in 2004 Natuurlijk Leren op. Jan houdt zich bezig met het ondersteunen van scholen en besturen op weg naar boeiend onderwijs in een lerende school. Hij verzorgt studiedagen, inleidingen en cursussen voor schoolteams, schoolleiders, begeleiders en ouders. Systeemdenken neemt bij al deze activiteiten een centrale plek in. Hij schreef diverse boeken over de lerende school.
Corrinne Dekker is vanaf 1995 werkzaam in het onderwijs. Na 10 jaar ervaring als leerkracht is ze zich gaan specialiseren in de begeleiding van leerkrachten en studenten van de PABO. In 2007 haalde ze haar Master-SEN (begeleiden) en is ze in contact gekomen met Boeiend opbrengstgericht onderwijs. Vanaf 2014 is ze werkzaam voor Natuurlijk Leren. De expertise van Corrinne ligt op het gebied van het ‘inrichten van een lopend buffet’ in de klas en begrijpend lezen. Daarnaast begeleidt Corrinne professionele leergemeenschappen en ondersteunt ze teams bij het inrichten daarvan. Voor advisering over de begeleiding van startende leerkrachten kunt u bij haar terecht.
Douwe Bilder is na het afronden van de PABO in 1998 altijd werkzaam geweest in en rondom het primaire proces van het onderwijs. Als leerkracht, ICT-coördinator, IB-er, teamleider, bovenschools opleidingscoördinator en schoolleider heeft hij vanuit diverse perspectieven ruime ervaring opgedaan. De laatste 12 jaar heeft hij leiding gegeven aan het opzetten en uitbouwen van een nieuwe school en de nieuwbouw van een IKC. Gegrepen door het gedachtengoed van De Lerende Organisatie (Senge) begeleidt hij nu directeuren en schoolteams bij het werken aan de vijf disciplines. Daarnaast is hij o.a. werkzaam als bovenschools directeur en alumnus gecommitteerde bij de schoolleidersopleiding.
Karin Brascamp rondde in 1991 de PABO af en studeerde Onderwijskunde aan de Universiteit van Utrecht. Daarna werkte zij bij het Cito, Uitgeverij Zwijsen BV en Uitgeverij Lemma BV. In 2006 maakte Karin de overstap naar het basisonderwijs en deed op drie verschillende scholen ervaring op als schoolleider. Tijdens de schoolleidersopleiding kwam ze in aanraking met de vijf disciplines van De Lerende Organisatie (Senge). Gegrepen door dit gedachtengoed volgde zij meer scholing en deed ruime ervaring op met het werken vanuit de vijf disciplines. Nu begeleidt zij andere directeuren en teams hierbij. Daarnaast is zij werkzaam als bovenschools directeur en alumnus gecommitteerde bij de schoolleidersopleiding.
Marjolein van der Klooster werkte vanaf 1994 in het basisonderwijs. Ze heeft vanuit veel perspectieven een bijdrage mogen leveren aan het behalen van opbrengsten voor de toets en het leven. Marjolein werkte als leerkracht, intern begeleider, adjunct directeur en opleidingsmentor. In 2007 maakte ze kennis met Jan Jutten en leerde ze de theorie van Boeiend Onderwijs in een lerende organisatie kennen. Ze is mede-ontwikkelaar van de website Denkgewoonten.nl. In 2016 rondde ze haar Master-SEN opleiding af, waarbij ze zich specialiseerde in “begrijpen voor ingrijpen” met systeemdenken. Ze ondersteunt schoolteams bij het realiseren van Boeiend Onderwijs binnen een lerende organisatie.
Robert Pastoor werkte sinds 1979 in het basisonderwijs. Hij stond 10 jaar zelf voor de klas. In die tijd studeerde hij onderwijskunde en onderwijs-psychologie in Tilburg. Sinds 1989 is hij werkzaam als onderwijsadviseur. Na een tweedaagse met Jan Jutten heeft het concept van Boeiend onderwijs hem niet meer losgelaten. Robert is specialist op het gebied van mindmappen; zowel op papier als digitaal. Hij is van mening dat mindmappen een grote meerwaarde heeft om beter te onthouden en te presenteren. Voor leraren en leerlingen geeft Robert regelmatig inspirerende workshops over mindmappen. Robert is ook thuis op het gebied van ICT. Voor Natuurlijk Leren ligt daarbij de focus vooral op hulpmiddelen die gebruikt kunnen worden bij systeemdenken en andere aspecten van boeiend onderwijs.
Truus Römgens heeft jarenlange praktijkervaring binnen het (speciaal) basisonderwijs. Ze heeft vanuit veel perspectieven een bijdrage mogen leveren aan de ontwikkeling van kinderen. Ze was leraar, intern begeleider, remedial teacher en adjunct-schoolleider. Het concept boeiend onderwijs in een lerende school was daarbij het uitgangspunt. Truus is geïnspireerd geraakt door ontwikkelingen op het gebied van de werking van het brein. Ze is ervan overtuigd dat deze kennis een meerwaarde kan betekenen voor het optimaliseren van leerresultaten. Tijdens trainingen maakt ze een koppeling tussen wetenschap en praktijk van alledag. Haar boek Vuurwerk is daarbij leidend. Verder tekent ze mindmaps die op veel scholen een plek hebben gekregen.